Teatri i Preshevës  në Uster Zürich -09.03.2024

 

Të nderuara Zonja dhe Zotërinj

Me kënaqësi të veçantë ju mirëpresim në shfaqjen «tonë» teatrale! Bashkorganizim i Fondit Humanitar për Preshevë, Bujanoc e Medvegjë dhe Teatrit të Qytetit të Preshevës.

Është një kënaqësi e madhe të ju kemi edhe juve miq, të bashkuar për të shijuar një ngjarje të mrekullueshme artistike.

Në ambientin e magjishëm të Teatrit në Stadthofsaal Uster, do të mund të shijoni performancën e aktorëve tanë të talentuar, do të ndiheni pjesë e një historie emocionuese, dhe do të keni mundësinë të kaloni një mbrëmje të jashtëzakonshme.

Shfaqja është një përzgjedhje me kujdes, “Vdekja e Hijshme” është një dramë e bazuar në baladën popullore “Hasan Aga dhe Çika Potureshë”. Ajo ka një tematikë të pasur dhe emocionuese, duke trajtuar dashurinë, vdekjen, dhe konfliktet shoqërore. Në këtë shfaqje, do të ndiqni historinë e një dashurie të ndaluar nga fanatizmi dhe primitivizmi social. Hasan Aga dhe Çika Potureshë janë një version shqiptar i Romeo dhe Zhuliet, ku dashuria e tyre përballët me sfida të mëdha dhe tragjedi.

Shfaqja është realizuar me pasion nga aktorët e Teatrit të Qytetit të Preshevës, Gjilanit dhe Mitrovicës. Ajo ka një regji të kujdesshme nga Kastriot Saqipi dhe tekst nga Mexhid Mehmeti. Nëpërmjet kësaj drame, do të keni mundësinë të ndiheni pjesë e një historie të thellë dhe të reflektoni mbi temat universale të jetës.

Kështu që, le të hapim zemrat dhe të lejojmë magjinë e teatrit të na marrë në një udhëtim emocionues. Ju faleminderit, le të shijojmë së bashku këtë mbrëmje të veçantë!

Nëse jeni në Zvicër, ju ftojmë të shihni shfaqjen në Stadthofsaal Uster, Theaterstrasse | 8610, Uster, më datë 09 mars, 2024, nga ora 18:00. Ky është një rast i mirë për të parë nga afër talentin e aktorëve të Teatrit të Preshevës. 🎭🌟

Ju faleminderit, le të shijojmë së bashku këtë mbrëmje të veçantë!

S'ka komente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *