Rreth Nesh

_
Fondi Humanitar u themelua më 16 nëntor 1997, në Zürich të Zvicrrës nga mërgimtarët e Luginës së Preshevës, që jetojnë në Zvicërr, duke vlerësuar të arsyeshme që të themelohet një institucion për mërgatën tonë sepse për në Kosovë vepronte Fondi i 3% it i Republikës Kosovës dhe «Vendlindja thërret», poashtu edhe shqiptarët e Iliridës kishin fondin e tyre si Fondi për Universitetin e Tetovës.

Qëllimet tona

_

Ndihma humanitare

Të varfërit, të sëmurët, jetimët pa mbështetje sidomos në zonat e banuara me shqiptarë (Lugina e Preshevës) për të ofruar ndihmë.

Mbështetje finansiare

Mbështetja e qendrave shëndetësore dhe arsimore si dhe mbështetja e projekteve në fushën e mbrojtjes së mjedisit dhe zhvillimit të qëndrueshëm.

Aktivitete kulturore

Kryerja dhe promovimi i aktiviteteve vullnetare e kulturore në lidhje me këto synime.

Shoqatat e Luginës

_

Statistikat e shoqatës

_
130+Bursa për student
67Shtëpi të ndërtuara
3800Egzemplarë librash
200familjeTë ndihmuara gjatë Covid

Kalendari i eventeve

_